Receptbeskrivning

Kyckling carbonara

Ingredienser för
ingredienser
500 g kycklingfilé
300 g pasta (t ex penne)
1 paket bacon (à 140 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
2 dl crème fraiche
1 dl riven parmesanost + lika mycket till serverin
4 äggulor
0.5 dl hackad persilja
olivolja
salt
nymalen svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i strimlor. Skär bacon i fina strimlor. Skala och finhacka löken. Knaperstek bacon i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken glansig i olja. Tillsätt kycklingen och stek 3-5 minuter. Häll på vin och låt koka in. Blanda i fond och crème fraiche. Låt koka upp. Blanda i osten. Rör om tills den smälter. Krydda med salt och peppar. Blanda kycklingsåsen med pastan. Lägg upp på tallrikar. Toppa med bacon, parmesan, äggula och nymalen svartpeppar. Garnera med persilja.

Visningar: 465
Inlagt 2013-05-18 22:25:46