Receptbeskrivning

Fyllda vaniljhjärtan

Ingredienser för
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3 dl socker
200 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk
2 vaniljstänger, delade
120 g äggulor (ägg är olika stora sÃ¥ använd vÃ
125 g strösocker
40 g maizena
50 g smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. MördegSmörj formarna. Har du inte hjärtformar kan mazarinformar fungera.
2. Blanda ihop mjöl, potatismjöl, socker och smör till en smidig deg. Matberedare är smidigt men blanda i så fall inte för länge.
3. Svep in kakdegen i plastfilm och låt den vila svalt i ca 45 minuter i kylen.
4. VaniljkrämKoka upp mjölk, 50 g socker och vaniljstänger och tag av från spisen.
5. Vispa gulor, 75 g socker och maizena ljust och luftigt.
6. Skrapa ur vaniljfröna i mjölken (skölj av och torka vaniljstängerna, de kan användas till vaniljsocker).
7. Blanda allt i kastrullen och koka upp på måttlig värme. Koka några minuter och vispa i smöret. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.
8. Receptet på vaniljkräm räcker till många hjärtan. Frys in resten och använd senare till tårta eller bakelser.
9. MonteringSätt ugnen på 200 grader.
10. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Klä formarna. Ungefär halva degen bör gå åt.
11. Lägg eller spritsa vaniljkräm i formarna. Täck vaniljkrämen med ett lock av deg. Tryck till degen runt kanterna. Var noggrann eftersom krämen kan läcka ut annars.
12. Grädda dina vaniljhjärtan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna medan de ännu är varma. Lägg dem plant med locket nedåt. Sikta över lite florsocker före servering. En tesil underlättar arbetet och är lätt att hantera.

Visningar: 345
Inlagt 2013-05-19 10:31:11