Receptbeskrivning
Ingredienser
för
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
1.5 dl fiberhavregryn
75 g rumsvarmt smör
3 msk råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kanel
3 tsk kardemumma
1 tsk smör till formen
3 st päron
1 dl vaniljkesella
1 dl hasselnötter
1.5 dl fiberhavregryn
75 g rumsvarmt smör
3 msk råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kanel
3 tsk kardemumma
1 tsk smör till formen
3 st päron
1 dl vaniljkesella
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 °C.
2. Mixa nötter och havregryn i en matberedare.
3. Lägg blandningen i en skål och tillsätt smör, råsocker, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
4. Smörj en pajform med smör och fördela päronen i formen.
5. Bred över röran och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera med en klick vaniljkesella.
2. Mixa nötter och havregryn i en matberedare.
3. Lägg blandningen i en skål och tillsätt smör, råsocker, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
4. Smörj en pajform med smör och fördela päronen i formen.
5. Bred över röran och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera med en klick vaniljkesella.
Visningar: 746
Inlagt 2012-01-24 13:48:43

