Receptbeskrivning
örtkyckling med vårig potatissallad
Ingredienser
för
4 st kycklingfilé
800 g färskpotatis
1 dl olja
2 msk oregano
1 tsk salt
2 tsk peppar
250 g körsbärstomater
70 g babyspenat
150 g sockerärtor
0.5 st rödlök
2 st avokado tärnade
100 g fetaost
1 bunt färsk basilika näve
1 msk balsamvinäger
1 st pressad lime
1 msk honung
800 g färskpotatis
1 dl olja
2 msk oregano
1 tsk salt
2 tsk peppar
250 g körsbärstomater
70 g babyspenat
150 g sockerärtor
0.5 st rödlök
2 st avokado tärnade
100 g fetaost
1 bunt färsk basilika näve
dressing
1 dl olivolja 1 msk balsamvinäger
1 st pressad lime
1 msk honung
Beskrivning
1. Sätt ungen på 200 grader. Koka potatisen
2. Mixa oljan med oregano, basilika, salt och peppar. Pensla kycklingen med oljan och bryn i het stekpanna tills de har lite färg.
3. Lägg kycklingen i en smord panna. Ungsstek 10-20 min(200grader) till genomstekt.
4. Blanda potatis med tomater, spenat och sockerärtor. Vänd ner rödlök, avokado, fetaost och basilika. Mixa ingredienserna till dressingen och blanda med salladen. Servera med potatissalladen.
2. Mixa oljan med oregano, basilika, salt och peppar. Pensla kycklingen med oljan och bryn i het stekpanna tills de har lite färg.
3. Lägg kycklingen i en smord panna. Ungsstek 10-20 min(200grader) till genomstekt.
4. Blanda potatis med tomater, spenat och sockerärtor. Vänd ner rödlök, avokado, fetaost och basilika. Mixa ingredienserna till dressingen och blanda med salladen. Servera med potatissalladen.
Visningar: 1083
Inlagt 2013-05-19 18:25:47

