Receptbeskrivning

Laxpaj för matlådan

Ingredienser för
2.5 dl dinkelmjöl
100 g smör
100 g keso naturell
200 g rökt lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
dill finklippt
1.5 dl riven ost mager


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Pajskal
1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. Låt vila ca 1 timme i kylen.

2. Sätt på ugnen på 200 °. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
3. Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela över pajskalet.

4. Blanda samman ägg, grädde och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.

6. Frys i portionsbitar.

Servera med grönsallad och cocktailtomater.

Recept: Ewa Kraus
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 420
Inlagt 2013-05-19 23:42:14