Receptbeskrivning
Rabarberchutney med chili och ingefära
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
1 gul lök skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
25 g färsk ingefära, riven
1 röd chili
1 vaniljstång
400 g rabarber i bitar
1 äpple i mindre bitar
1 dl honung
salt
1 vitlöksklyfta, skivad
25 g färsk ingefära, riven
1 röd chili
1 vaniljstång
400 g rabarber i bitar
1 äpple i mindre bitar
1 dl honung
salt
Beskrivning
1. Skär lök, chili och färsk ingefära i små bitar.
2. Skär äpple och rabarber i bitar och skåra vaniljstången.
3. Fräs löken i en stekpanna med olja, tillsätt chili och ingefära när löken mjuknat. Rabarber och äpple går sedan i.
4. Tillsätt honung, urskrapade vaniljfrön samt vaniljstången.
5. Låt koka ihop i ca 15 minuter eller tills den fått en simmig konsistens. Förvara rabarberchutneyn i en ren glasburk med lock och servera till tex. grillat fläskkött.
2. Skär äpple och rabarber i bitar och skåra vaniljstången.
3. Fräs löken i en stekpanna med olja, tillsätt chili och ingefära när löken mjuknat. Rabarber och äpple går sedan i.
4. Tillsätt honung, urskrapade vaniljfrön samt vaniljstången.
5. Låt koka ihop i ca 15 minuter eller tills den fått en simmig konsistens. Förvara rabarberchutneyn i en ren glasburk med lock och servera till tex. grillat fläskkött.
Visningar: 939
Inlagt 2013-05-20 05:57:57

