Receptbeskrivning
Nutella- och bananrulle
Ingredienser
för
2 msk kakao
0.75 burk nutella
2 st mogna bananer
1 mormors rulltårta
3 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin, rivet skal
25 g mandelspån
strösocker till rullning
0.75 burk nutella
2 st mogna bananer
1 mormors rulltårta
3 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin, rivet skal
25 g mandelspån
strösocker till rullning
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
4. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.
5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
6. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna.
7. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något.
8. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.
2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
4. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.
5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
6. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna.
7. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något.
8. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.
Visningar: 382
Inlagt 2013-05-20 07:23:38

