Receptbeskrivning
Kokt daikon med bacon
Ingredienser
för
1 st daikon (rättika)
2 st skivor bacon
1 st buljongtärning
1 msk socker
1 msk japansk soja
1 nypa hackad persilja
1 klick smör
2 st skivor bacon
1 st buljongtärning
1 msk socker
1 msk japansk soja
1 nypa hackad persilja
1 klick smör
Beskrivning
Skiva rättikan i halvcirklar ca 2 cm tjocka, skär bacon i bitar som är ca 2 cm breda.
Smält smöret i en kastrull, ha i rättika och bacon och låt fräsa en lite stund. Häll i vatten så det lagom täcker ingredienserna. Smaksätt därefter med buljongtärning, soja och socker.
Låt koka på svag värme långsamt tills rättikan har blivit mjuk.
Lägg upp i en skol och strö en nypa persilja över.
Smält smöret i en kastrull, ha i rättika och bacon och låt fräsa en lite stund. Häll i vatten så det lagom täcker ingredienserna. Smaksätt därefter med buljongtärning, soja och socker.
Låt koka på svag värme långsamt tills rättikan har blivit mjuk.
Lägg upp i en skol och strö en nypa persilja över.
Visningar: 488
Inlagt 2013-05-20 20:42:51

