Receptbeskrivning

Grundrecept på surdeg

Ingredienser för
120 g vetemjöl
120 g vatten
60 g fint rågmjöl
120 g vatten
60 g grahamsmjöl
120 g vatten


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Dag 1, morgon: Blanda mjölet och vattnet i en bunke. Täck med platsfolie eller sätt på lock. Låt stå i rumstemperatur.
2. Dag 1, kväll: Mata surdegen med 60 g vatten och 60 g mjöl. Rör om. Täck med platsfolie eller sätt på lock. Låt stå i rumstemperatur.
3. Dag 2, morgon: Mata surdegen med 60 g vatten och 60 g mjöl. Rör om. äck med platsfolie eller sätt på lock. Nu har din surdeg förhoppningsvis kommit igång lite, så nu går det att flytta den till kylen. Om den inte har kommit igång går det bra att tillsätta rårivet äpple, 1 tsk honung eller 1 tsk naturell yoghurt och låta den stå i rumstemperatur till dag 3.
4. Dag 3, morgon: Mata surdegen med 60 g vatten och 60 g mjöl. Rör om. Täck med platsfolie eller sätt på lock och ställ in i kylen.
5. Dag 4: Nu ska surdegen vara redo att användas. Om du vill spara den, men då msåte den matas några gånger i veckan.

Visningar: 135
Inlagt 2012-01-24 18:10:02