Receptbeskrivning
Mörka chocolate chip cookies
Ingredienser
för
150 g mörk choklad (64–70 %)
100 g valnötter eller pecannötter
225 g rumstempererat smör
2.5 dl muscovadosocker eller råsocker
2 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
100 g valnötter eller pecannötter
225 g rumstempererat smör
2.5 dl muscovadosocker eller råsocker
2 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka choklad och nötter och ställ åt sidan.
3. Rör ihop smör, muscovadosocker eller råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.
4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
5. Vänd i choklad och nötter. Dela degen i 25 bitar och rulla dem till bollar.
6. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i ugnen i 12–15 minuter.
7. Låt dina double chocolate chip cookies svalna på ett galler.
2. Hacka choklad och nötter och ställ åt sidan.
3. Rör ihop smör, muscovadosocker eller råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.
4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
5. Vänd i choklad och nötter. Dela degen i 25 bitar och rulla dem till bollar.
6. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i ugnen i 12–15 minuter.
7. Låt dina double chocolate chip cookies svalna på ett galler.
Visningar: 234
Inlagt 2013-05-21 04:16:52

