Receptbeskrivning

Mörka chocolate chip cookies

Ingredienser för
150 g mörk choklad (64–70 %)
100 g valnötter eller pecannötter
225 g rumstempererat smör
2.5 dl muscovadosocker eller råsocker
2 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka choklad och nötter och ställ åt sidan.
3. Rör ihop smör, muscovadosocker eller råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.
4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
5. Vänd i choklad och nötter. Dela degen i 25 bitar och rulla dem till bollar.
6. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i ugnen i 12–15 minuter.
7. Låt dina double chocolate chip cookies svalna på ett galler.

Visningar: 114
Inlagt 2013-05-21 06:16:52