Receptbeskrivning
Ingredienser för
300 g milda mat och bakmargarin eller 3 dl milda flytande margarin
4 st ägg
3 dl strösocker
7.5 dl vetemjöl
6 msk kakao
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
60 g milda mat och bakmargarin
4 dl florsocker
3 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
kokosflingor


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
30 bitar:

1. Sätt ugnen på 200°C. Klä en ugnslångpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält margarin och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta margarinet och mjölk.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i långpannan. Grädda näst längst ner i ugnen 20-25 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är klar. Är stickan torr är kakan färdig.
6. Smält margarin till glasyren och blanda med övriga ingredienser. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö kokosflingor eller strössel.

Tips: Kokosflingorna kan till exempel bytas mot strössel eller daimkulor och vill man inte ha kaffesmak kan kaffet ersättas med vatten.

Visningar: 485
Inlagt 2013-05-21 18:52:30