Receptbeskrivning
Läckra små chokladkakor
Ingredienser
för
100 g lättmargarin
2 ägg
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk dansukker vaniljsocker fairtrade
1 krm salt
50 g lättmargarin
2 msk kakao
1 dl minimjölk
1 dl milda mat extra 4%
2 ägg
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk dansukker vaniljsocker fairtrade
1 krm salt
50 g lättmargarin
2 msk kakao
1 dl minimjölk
1 dl milda mat extra 4%
Beskrivning
1. Smält margarinet i en kastrull. Vispa äggen pösiga. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det smälta margarinet och blanda väl.
2. Skeda upp smeten i småkaksformar, formarna skall inte vara fyllda mer än till 3/4.
3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 5 minuter. Låt svalna.
4. Smält margarinet till krämen i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka tills smeten tjocknar. Fördela krämen på kakorna. Låt svalna.
5. Förvara kakorna i frysen och ta fram dem 10 minuter innan servering. Du kan även baka kakorna som en stor kaka, sänk då ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i cirka 30 minuter. Servera med en klick mini fraiche och lite färska bär och du har en läcker tårta.
2. Skeda upp smeten i småkaksformar, formarna skall inte vara fyllda mer än till 3/4.
3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 5 minuter. Låt svalna.
4. Smält margarinet till krämen i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka tills smeten tjocknar. Fördela krämen på kakorna. Låt svalna.
5. Förvara kakorna i frysen och ta fram dem 10 minuter innan servering. Du kan även baka kakorna som en stor kaka, sänk då ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i cirka 30 minuter. Servera med en klick mini fraiche och lite färska bär och du har en läcker tårta.
Visningar: 427
Inlagt 2013-05-21 18:52:35

