Receptbeskrivning

Systrarna Eisenmans maskrosmarmelad

Ingredienser för
4 dl vatten
5 dl maskrosblomblad (bara de små gula blomb
5 dl syltsocker
1 tsk rivet citronskal


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen.Låt dra i ca 20 minuter.
2. Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad överen tjockbottnad kastrull. Tryck ut så mycket vätska sommöjligt ur blombladen med baksidan av en sked.
3. Blanda vätskan med socker och koka upp. Låt sjudai ca 2 minuter eller tills sockret har löst sig.
4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner citronskal.Skumma noga.
5. Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varmaglasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.

Visningar: 213
Inlagt 2013-05-22 16:51:46