Receptbeskrivning

Pizza med basilika och mozzarella

Ingredienser för
ingredienser
pizzadeg
5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2.5 dl mjölk (gärna 1,5 %)
0.5 dl olivolja
2 bakplåtspapper
2 röda paprikor
0.5 påse salladslök (à 125 g)
125 g mozzarella
185 g pesto soltorkad tomat
1 dl solroskärnor
45 g parmesanflarn
1 kruka basilika


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 250°C. Sätt in en plåt i ugnen. Pizzadeg: Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör i mjölk och olivolja och arbeta ihop till en deg. Dela degen i fyra delar och lägg dem två och två på bakplåtspapper. Strö lite mjöl på degen, kavla eller platta ut dem till ca 20 cm i diameter (för 4 port). Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Ansa och strimla salladslöken. Skiva mozzarellan. Bred peston på degen. Lägg på paprika, salladslök, mozzarella och solroskärnor. Strö på parmesan. Ta ut den varma plåten och dra över bakplåtspapperet med pizzorna på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Gör likadant med nästa omgång. Garnera pizzorna med basilikablad. För alla Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör egna glutenfria bottnar eller köp färdiga.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut mozzarellan mot riven hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Visningar: 570
Inlagt 2013-05-22 15:17:29