Receptbeskrivning

Bang bang chicken och fläskkarré med plommonsås

Ingredienser för
800 g kallt, kokt kycklingbröst i strimlor
12 sticklökar, vita delen
2 krm salt
2 msk socker
2 msk chingkiangvinäger
6 msk sesampasta (tahini)
2 msk sesamolja
4 msk chiliolja med sediment
1 tsk rostad sichuanpeppar
3 msk rostade sesamfrön
gröna sojabönor (edamame)
300 g glasnudlar
500 g fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 tsk hoisinsås
6 tsk kinesisk soja
6 msk plommonsås
4 msk jordnötsolja
1 tsk sesamolja
1 msk potatismjöl
salt och peppar efter smak


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Bang bang chickenSkär sticklöken i strimlor, lägg i en skål kallt vatten Lös upp socker och salt i sojan och vinägern. Rör ner sesampastan lite i taget till en len sås. Tillsätt resten av ingredienserna utom sesamfröna, blanda väl. Lägg upp sticklöken på ett fat toppa med kycklingen och såsen med sesamfrön på toppen. Koka och servera nudlar. Servera med sojabönor.
2. Fläskkarré med plommonsåsAnsa och skär fläsket i tunna strimlor. Skiva löken och finhacka vitlöken. Stek lök och vitlök i jordnötsolja i en wok tills det mjuknar och får färg. Lyft sen ur det ute woken och ställ åt sidan. Strö potatismjöl på fläskkarrén och arbeta in ett tunt lager med händerna. Salta och peppra.
3. Hetta upp 2 msk jordnötsolja och ca 1 tsk sesamolja i woken, och lägg i fläsket när du har fått upp temperaturen rejält. Fräs karrén i två omgångar tills den är gyllenbrun och knaprig. Sänk sedan värmen och lägg tillbaka den stekta löken tillsammans med köttet i woken. Häll över hoisinsås, soja och plommonsås och rör om. Låt det bli varmt och servera genast tillsammans med kycklingen.

Visningar: 452
Inlagt 2013-05-22 20:54:57