Receptbeskrivning

Bechamelsås

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
4 port bechamelsås
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 5 min
Klart på: 10 min
Ingredienser:
4 PORT: 2 msk smör, ca 40 gram
2,5 msk vetemjöl
5 dl standard mjölk
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
3 msk grädde (valfritt)
Ev. 0,5 dl riven ost (om bechamelsåsen ska användas till gratinering ex. lasagne)


STOR SATS 8 PORT TILL EX. LASAGNE: 100 gram smör
1 dl vetemjöl
1 l standard mjölk
0,5 tsk riven muskot (valfritt, till lasagne)
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 dl grädde (valfritt)
Ev. 1 dl riven ost (om bechamelsåsen ska användas till gratinering ex. lasagne)
Tillagning:
Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter (gärna 10 minuter).
Smaksätt bechamelsåsen med muskot, salt och peppar.
Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös osten ovanpå bechamelsåsen eller vänds i precis innan bechamelsåsen används.

Visningar: 767
Inlagt 2013-05-22 19:36:48