Receptbeskrivning
Fyllda kronärtskockor
Ingredienser
för
6 kronärtskockor, kokta
fyllning:
3 msk vetemjöl
30 g smör
1 dl torrt vitt vin
4 dl kaffegrädde
salt och malen vitpeppar
150 g champinjoner
300 g skalade räkor
1 dl riven ost
fyllning:
3 msk vetemjöl
30 g smör
1 dl torrt vitt vin
4 dl kaffegrädde
salt och malen vitpeppar
150 g champinjoner
300 g skalade räkor
1 dl riven ost
Beskrivning
1. Värm ugnen till 250°. Ta bort de mittersta bladen på de kokta skockorna och lyft bort skägget. Ställ dem på ett ugnsfat.
2. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vin och grädde, krydda och koka 5 minuter. Skiva svampen, tillsätt den och fortsätt koka 5-10 minuter.
3. Ta kastrullen av värmen, rör ner räkorna och fyll skockorna. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen 5-10 minuter.
2. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vin och grädde, krydda och koka 5 minuter. Skiva svampen, tillsätt den och fortsätt koka 5-10 minuter.
3. Ta kastrullen av värmen, rör ner räkorna och fyll skockorna. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen 5-10 minuter.
Visningar: 259
Inlagt 2013-05-22 21:54:35

