Receptbeskrivning
Ingredienser
för
2 dl vatten
5 g jäst
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl (eller annat grovt mjöl)
4 dl vetesurdeg
1 msk honung
1.5 tsk salt
5 g jäst
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl (eller annat grovt mjöl)
4 dl vetesurdeg
1 msk honung
1.5 tsk salt
Beskrivning
1. Smula jästen i en bunke, häll över ljummet vatten (30 grader) och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt de resterande ingredienserna förutom saltet och arbeta i maskin i 6 minuter på medelhastighet.
3. Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 6 minuter.
4. Låt degen jäsa under duk i 2 timmar.
5. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en limpa.
6. Sätt på ugnen på 250 grader.
7. Låt limpan jäsa under bakduk i ytterligare 1-2 timmar (beroende på rumstemperatur)
8. Stjälp upp brödet på en plåt och släng in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Detta gör man för att brödet ska få en fin krackelerad skorpa.
9. Sänk värmen till 200 grader och grädda limpan i 40 minuter.
2. Tillsätt de resterande ingredienserna förutom saltet och arbeta i maskin i 6 minuter på medelhastighet.
3. Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 6 minuter.
4. Låt degen jäsa under duk i 2 timmar.
5. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en limpa.
6. Sätt på ugnen på 250 grader.
7. Låt limpan jäsa under bakduk i ytterligare 1-2 timmar (beroende på rumstemperatur)
8. Stjälp upp brödet på en plåt och släng in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Detta gör man för att brödet ska få en fin krackelerad skorpa.
9. Sänk värmen till 200 grader och grädda limpan i 40 minuter.
Visningar: 260
Inlagt 2012-01-25 07:57:32

