Receptbeskrivning
American pancakes
Ingredienser
för
5 dl mjöl minst ½ vetemjöl
4 tsk bakpulver ev. mindre
1 tsk salt
4 msk socker ev. delvis vaniljsocker
2 st ägg, lättvispade
3 dl mjölk
4 msk smör, smält
4 tsk bakpulver ev. mindre
1 tsk salt
4 msk socker ev. delvis vaniljsocker
2 st ägg, lättvispade
3 dl mjölk
4 msk smör, smält
Beskrivning
Vispa ihop mjöl salt, socker & bakpulver i en stor skål.
I ett annat skål vispa ihop äggen och vispa sedan ner mjölk och smäl smör.
Tillsätt de blöta ingredienserna till de torra. Blanda med en gaffel, vispa INTE.
Steka i smör i en ganska varm stekpanna.
Smeten är ganska tjock så man får kanske ta en sked till hjälp. Lagom stora pannkakor är en smaksak! 1 – 4 per stekpanna – beroende på vad du vill ha. Värm tills bubblor börjar formas på ovansidan, vänd och stek tills de är gyllenbruna under. Är de lyckade blir de minst ½ cm tjocka.
Receptet är gjort för höga höjder {Klippiga bergen} nere vid kusten kan man förmodligen halvera mängden bakpulver.
Det kinkiga med receptet är att steka bacon samtidigt! Vissa vill också ha stekta ägg till. Serveras med en klick smör ovanpå och dränkta i lönnsirap. Ren lönnsirap är för dyr för pannkakor, så använd ”Pancake syrup” istället - ”Mississippi Belle” finns att köpa på Maxi. Vissa tycker bättre om sylt även på amerikanska pannkakor – vissa tycker om både sirap och sylt!
I ett annat skål vispa ihop äggen och vispa sedan ner mjölk och smäl smör.
Tillsätt de blöta ingredienserna till de torra. Blanda med en gaffel, vispa INTE.
Steka i smör i en ganska varm stekpanna.
Smeten är ganska tjock så man får kanske ta en sked till hjälp. Lagom stora pannkakor är en smaksak! 1 – 4 per stekpanna – beroende på vad du vill ha. Värm tills bubblor börjar formas på ovansidan, vänd och stek tills de är gyllenbruna under. Är de lyckade blir de minst ½ cm tjocka.
Receptet är gjort för höga höjder {Klippiga bergen} nere vid kusten kan man förmodligen halvera mängden bakpulver.
Det kinkiga med receptet är att steka bacon samtidigt! Vissa vill också ha stekta ägg till. Serveras med en klick smör ovanpå och dränkta i lönnsirap. Ren lönnsirap är för dyr för pannkakor, så använd ”Pancake syrup” istället - ”Mississippi Belle” finns att köpa på Maxi. Vissa tycker bättre om sylt även på amerikanska pannkakor – vissa tycker om både sirap och sylt!
Visningar: 375
Inlagt 2013-05-24 06:06:50

