Receptbeskrivning

Marinerat köttspett med ljummen färskpotatissallad

Ingredienser för
300 g kycklingfilé
300 g fläskfilé
300 g kalvfilé
1 kg färskpotatis (gärna små)
1 st bladsalladshuvud
150 g färska champinjoner
1 knippe grön sparris
2 st avokado
1 st medelstor rödlök
2 dl anjovisdressing
200 g böckling
100 g osaltat smör
2 dl vin (vitt/rött)
1.5 dl olivolja
2 msk flytande honung
3 tsk salt
svartpeppar
3 st pressade vitlöksklyftor


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Marinera köttet (gärna 10-12 tim), tärna och fördela mängderna jämnt över spetten.
2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 5 min. Hacka grönsakerna och blanda i en större skål, rör ner dressingen.
3. Tillsätt den nykokta färskpotatisen strax före serveringen.
4. Böcklingsmöret rörs ihop, tillsätt lite vitpeppar.

Visningar: 357
Inlagt 2013-05-26 11:08:00