Receptbeskrivning

Ljummen färskpotatissallad

Ingredienser för
0.75 kg färskpotatis(ar)
150 g sockerärtor
250 g körsbärstomater
4 st salladslök(ar)
1 solrosskott eller ärtskott
1 msk dijonsenap
2 msk pressad citron
0.75 dl rapsolja
1 msk vatten
salt och peppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Borsta potatisen noga. Koka den 10–15 minuter beroende på storlek. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
2. Skär sockerärterna i sneda bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skär salladslöken i ringar.
3. Rör ut senapen med citronen. Tillsätt de andra ingredienserna till vinägretten och skaka samman i en burk med lock.
4. Halvera den nykokta potatisen eller skär den i bitar om det är större potatisar. Lägg i en skål tillsammans med sockerärter, tomater och salladslök.
5. Häll över dressingen och blanda alltsammans försiktigt. Toppa med solrosskotten.

Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Malin Hoelstad
Styling: Victoria Nordström

Visningar: 438
Inlagt 2013-05-26 12:06:17