Receptbeskrivning

Muffins med bladspenat och solrosfrön

Ingredienser för
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 burk kesella, 10% (250 g)
2 msk ljus sirap
3 st ägg
0.5 dl vatten, kallt
1 st gul lök
1 msk smör
1 msk olivolja
100 g bladspenat
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl pumpakärnor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i  smör och olja i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1 minut. Låt fyllningen kallna.2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg och vatten och blanda snabbt ihop till en tjock smet.3. Fördela smeten i en smord muffinspanna.  Lägg fyllning på toppen, strö över solrosfrön.4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 min. Lossa muffinsen från pannan och låt dem svalna på galler.

Visningar: 516
Inlagt 2013-05-26 12:52:57