Receptbeskrivning

Köttbullar med gräddsås

Ingredienser för
400 g blandfärs
3 msk gul lök(ar) finhackad
3 msk flytande margarin, becel
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1.5 dl vatten
1.5 tsk salt
1 st ägg
1.5 krm svartpeppar, malen
2 msk flytande margarin, becel
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1.5 msk kalvbuljong flytande koncentrerad
1 dl becel mat 15 %
1 salt
1 svartpeppar, malen


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Mjukfräs löken i 1 msk flytande Becel. Blanda ströbröd, potatismjöl, och vatten i en stor skål och låt svälla ca 10 min. Lägg i färs och salt i blandningen och blanda väl. Rör ner ägg, vitpeppar och lök. Blanda väl. Forma färsen till valnötsstora köttbullar. Lägg köttbullarna på en fuktig skärbräda. Stek köttbullarna i resten av flytande Becel på medelstark värme. Låt köttbullarna eftersteka på svag värme ca 3 min. Servera köttbullarna med ovan nämnda tillbehör.

Gräddsås:
Smält flytande Becel sakta i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det tar färg. Ta av kastrullen från plattan så att det får svalna något och vispa ner mjölk och buljong på en gång. Låt såsen koka upp och koka i 3-5 min. Tillsätt Becel Mat och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till köttbullar.

Visningar: 1206
Inlagt 2013-05-27 11:51:41