Receptbeskrivning

Kycklingspett i Mias marinad med mango chutney-sås

Ingredienser för
4 st kycklingfilé(er)
1 dl apelsinjuice, koncentrerad
1 msk ingefära, riven
1 msk honung
1 msk japansk soja
1 st vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
1 msk apelsinjuice, koncentrerad
2.5 dl crème fraiche 17%
salt och peppar
1.5 dl mango chutney


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Om kycklingen läggs i marinad i förväg så går denna grillrätt bussnabbt att göra. I salladen lägger du dina favoriter av säsongens bästa grönsaker.

1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt och peppar.

2. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i en plastpåse.

3. Häll över marinaden, förslut plastpåsen och låt marinaden blanda sig ordentligt med kycklingen. Om möjligt, låt ligga över natten. Annars ett par timmar före grillning.

4. Blanda crème fraiche och apelsinjuice.

5. Tillsätt mango chutney lite i taget och smaka av till den smak du tycker om. Salta och peppra efter smak. Låt såsen dra medan du grillar kycklingspetten.

6. Trä de färdigmarinerade kycklingbitarna på spett.

7. Grilla. Servera gärna med din favoritpotatissallad.

Recept: Joanna Drevinger, SvD.


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 589
Inlagt 2013-05-27 14:04:28