Receptbeskrivning

Kycklinglevergryta med senap och rosépeppar

Ingredienser för
400 g kycklinglever (1 djupfryst paket)
1 msk flytande margarin till stekning
1 st gul lök(ar) finhackad
2 msk fransk senap
1 msk soja
0.5 dl rött vin
1 msk rosépeppar till dekoration
1 msk maizena
salt och peppar
3 dl ris parboiled
blandad sallad


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Stek löken på svar värme i smöret och ta upp den och lägg åt sidan.

2. Öka värmen och stek kycklinglevern på stark värme. Tillsätt senapen och sojan och rör om. Späd vatten eller vin och sjud någon minut. Avsmaka med salt och peppar och red skyn till sås med maizena, utrörd i kallt vatten eller vin.

3. Strö över rosépeppar till serveringen

4. Servera med exemepelvis Uncle Bens parboiled ris och sallad.

Familjetips! Man kan utesluta vinet och istället ta samma mängd matlagningsgrädde.


Näringsvärde per portion:
Kcal: 337
Kolhydrater: 44 g
Protein: 24 g
Fett: 7 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 53 E%
Protein: 29 E%
Fett: 18 E%

Visningar: 539
Inlagt 2012-01-26 23:35:07