Receptbeskrivning

Kanjas tomatmarinerade tofu

Ingredienser för
400-450 g fast naturell tofu
marinad
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
0.5 dl olivolja
4 msk japansk soja
1.5 msk pressad citron
1 msk honung
1-1.5 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad smulad basilika
2 krm malen ingefära eller färsk finriven ingefä
1.5 tsk paprikapulver
ev.5 krm kajennpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Häll av vattnet från tofun och skär den i cm-tjocka skivor. Blanda marinaden. Häll ut hälften av marinaden i en ugnssäker form. Lägg i tofuskivorna. Häll på resten av marinaden. Låt tofun stå i kylen i några timmar (gärna över natten). Sätt ugnen på 225°C. Vänd tofubitarna. Tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter tills den fått fin färg. För alla Fri från gluten, mjölk och ägg.

Visningar: 867
Inlagt 2013-05-27 16:49:13