Receptbeskrivning
Palak paneer
Marie Lundgren via Ica.se
Ingredienser
för
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
4 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 msk smör
1.5 krm garam masala
1.5 krm riven muskot
5 dl grädde
0.5 tsk salt
1 sats paneer (se länk nedan under steg 3) ell
1 påse färsk babyspenat (à 70 g)
0.5 kruka koriander
olja
4 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
4 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 msk smör
1.5 krm garam masala
1.5 krm riven muskot
5 dl grädde
0.5 tsk salt
1 sats paneer (se länk nedan under steg 3) ell
1 påse färsk babyspenat (à 70 g)
0.5 kruka koriander
olja
Beskrivning
Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och skiva chilin. Fräs detta i smör utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt garam masala och muskot. Fräs 1 minut. Häll i grädden och koka på svag värme i 10 minuter. Mixa allt till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt. Stek Paneer/tofu lätt gyllenbrun i olja. Grovhacka koriandern. Koka upp såsen. Vänd ner spenat, koriander och paneer/tofu. Låt allt bli varmt. För alla Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter.
Visningar: 631
Inlagt 2013-05-27 16:49:43

