Receptbeskrivning

Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Ingredienser för
ingredienser
fiskpinnar
600 g vit fiskfilé
1 dl vetemjöl
finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
ljummen sallad
600 g delikatesspotatis
400 g morötter
200 g frysta sockerärter
1 rödlök
1 msk äppelcidervinäger
1 dl grovt skuren dill
2 msk olivolja
1 tsk salt
0.5 krm peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Fiskpinnar: Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt stå. Ljummen sallad: Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt de frysta sockerärterna koka med de sista 2 minuterna. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Rör ihop en vinägrett av olja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Häll av potatis, morötter och sockerärter. Låt ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill. Stek fisken i olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar. Servera med potatissallad och Kaprissås. För alla Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd
Gör äggfri: uteslut äggen och vetemjölet. Gör en enkel panering genom att först doppa fisken i t ex mjölk och därefter i äggfritt ströbröd.

Visningar: 768
Inlagt 2013-05-27 17:03:16