Receptbeskrivning

Svamprisotto med purjolök och rucola

Ingredienser för
ingredienser
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
8-9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärni
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
300 g skogschampinjoner eller champinjoner
3 msk smör
salt och peppar
1 dl riven parmesanost
65 g rucola


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen. Fräs purjolök och vitlök i olivoljan. Tillsätt riset och fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det nästan koka in i riset. Späd med varm buljong vart efter under omrörning. Låt det koka sakta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svamp och parmesanost i riset. Späd ev. med mer buljong. Risotton ska vara ganska lös och krämig i konsistensen. Smaka av med salt och peppar. Servera risotton toppad med rucola. För alla Kontrollera ingredienserna på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten

Visningar: 466
Inlagt 2013-05-27 19:12:50