Receptbeskrivning

Kalkon POT-AU-FEU

Ingredienser för
1 gul lök
1 msk kallpressad rapsolja
2.5 dl torrt vitt vin
8 potatisar (fast sort)
8 dl vatten
5 msk konc kycklingfond
4 kvistar timjan
5-6 morötter
500 g benfritt kalkonkött
1 fänkål
0.5 purjolök
salt och peppar
till servering
4 timjankvistar
1 dl crème fraiche
skal från.5 citron
1 liten pressad vitlöksklyfta
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja utan att den tar färg. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor. Lägg ner dem i löken samt vatten och fond. Låt koka i ca 10 minuter. Skala och skiva morötterna i 1/2 cm tjocka skivor. Skär kalkonköttet i strimlor eller bitar. Salta köttet och låt det sjuda med morötterna 5 minuter i buljongen. Ansa och skiva fänkålen, lägg ner den i grytan och låt sjuda ytterligare 5-10 minuter. Finstrimla purjolöken, tillsätt den och låt koka upp. Smaka eventuellt av med salt o peppar. Lägg upp i djupa tallrikar och häll över buljongen med grönsakerna. Till servering: Toppa med en kvist timjan. Servera gärna medcrème fraiche smaksatt med citronskal, vitlök, salt och peppar.

Visningar: 505
Inlagt 2013-05-27 17:24:44