Receptbeskrivning

Coq au vin

Ingredienser för
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
150 g färska champinjoner
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
3 st lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk majsstärkelse


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket.
2. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela eventuellt svampen.
3. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna tills den fått färg.
4. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.
5. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
6. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att
7. Garnera gärna med färsk timjan och servera med exempelvis ris eller kokt potatis.

Visningar: 441
Inlagt 2013-05-27 17:30:29