Receptbeskrivning
Het kycklinglever
Ingredienser
för
2 st vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
2 msk olja
150 g babyspenat
0.5 st lime
1 msk sesamolja
salt
1 tsk sambal oelek
2 msk olja
150 g babyspenat
0.5 st lime
1 msk sesamolja
salt
Beskrivning
1. Sätt igång riskoket.
2. Ansa salladslökarna och skär i 3 cm bitar.
3. Skala och hacka vitlöken och ingefäran.
4. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Fräs salladslöken, vitlöken, ingefäran och sambal oeleken en knapp minut. 5. Lägg i kycklinglevern och fortsätt fräsa tills den är brynt runt om. Häll i sojan, rör om och ställ åt sidan med lock eller folie på så att levern håller värmen.
6. Skölj och skaka spenaten hyfsat torr.
7. Värm med lite salt och pressad citron i en kastrull. Stänk över sesamoljan när spenaten precis börjar ²vissna².
8. Servera bums till riset och kycklinglevern.
Recept: Jon Hansson
2. Ansa salladslökarna och skär i 3 cm bitar.
3. Skala och hacka vitlöken och ingefäran.
4. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Fräs salladslöken, vitlöken, ingefäran och sambal oeleken en knapp minut. 5. Lägg i kycklinglevern och fortsätt fräsa tills den är brynt runt om. Häll i sojan, rör om och ställ åt sidan med lock eller folie på så att levern håller värmen.
6. Skölj och skaka spenaten hyfsat torr.
7. Värm med lite salt och pressad citron i en kastrull. Stänk över sesamoljan när spenaten precis börjar ²vissna².
8. Servera bums till riset och kycklinglevern.
Recept: Jon Hansson
Visningar: 776
Inlagt 2012-01-26 23:37:12

