Receptbeskrivning

Potatismos (grundrecept)

Ingredienser för
1 kg potatis (1 kg motsvarar 10-12 st)
vatten
salt
2.25 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
2 krm vitpeppar
1 krm socker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt, peppar och socker. Rör moset slätt och poröst. Servera det till stekt strömming eller annan stekt fisk eller till stekt kött. Moset är också gott till rimmat kokt kött eller till korvrätter.

Visningar: 284
Inlagt 2013-05-27 17:31:40