Receptbeskrivning

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

Ingredienser för
ingredienser
300 g torsk- och laxtärningar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
500 g fast potatis
2 msk olja
0.5 g saffran
2 msk tomatpuré
8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller
1 tsk timjan
4 skivor, vitt formbröd
170 g kräftstjärtar i lake
salt och peppar
2 msk hackad dill
aioli
1 äggula
1 vitlöksklyfta
0.5 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
salt och peppar
0.5 tsk rivet apelsinskal


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina torsk- och laxtärningarna. Sätt ugnen på 250°C. Skala och finhacka löken och vitlöken. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och tärna potatisen. Fräs löken, vitlöken och fänkålen i en stor gryta i hälften av oljan, strö på saffranet. Tillsätt potatisen och tomatpurén och fräs ca 3 min. Tillsätt buljongen och hälften av timjanen. Låt småputtra ca 10 min. Aioli: Vispa ihop äggulan, den pressad vitlöken och vinägern. Tillsätt oljan lite i taget under kraftig vispning. Smaka av med salt, peppar och apelsinskal. Skär brödskivorna i tärningar. Strö på den andra häften av timjanen på brödet och ringla över resten av oljan. Rosta brödet mitt i ugnen ca 5 min eller tills de är gyllenbruna. Smaka av grytan med salt och peppar. Tillsätt fisken i grytan och låt stå på svag värme ca 5 min. Hacka dillen och rör ner den. Servera direkt med en klick aioli och krutongerna. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd bröd utan mjölk.
Gör äggfri: byt ut aiolin mot crème fraiche smaksätt med lite fransk senap, pressad vitlök och apelsinskal.

Visningar: 588
Inlagt 2013-05-27 17:48:18