Receptbeskrivning

Fylld köttfärsgrotta

Ingredienser för
0.5 dl ströbröd
1.5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg
vitlöksfyllning med skinka
1 ask färskost (med vitlökssmak)
100 g rökt skinka
1 dl gräslök (klippt)
fetaostfyllning med oliver och tomat
100 g fetaost
1 dl gröna oliver (hackade)
2 tomater (tärnade)
2 tsk timjan
het fyllning med chilipeppar
1 röd paprika (tärnad)
1 gul lök (hackad)
1 chilipepparfrukt (urkärnad och finhackad)
100 g gräddost (tärnad)
1 msk chilipulver
pensling
2 msk smör eller margarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C. Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 min. Blanda i färsen och äggen. Arbeta färsen till en smidig smet. Lägg den i en smord ugnssäker form. Forma färsen till en längd och gör en fördjupning i mitten. Välj någon av fyllningarna och lägg i fördjupningen. För ihop färsen över fyllningen. Smält matfettet och pensla över färsen. Stek mitt i ugnen i ca 50 min. Servera med klyftpotatis eller pasta, grönsallad och brytbröd.

Visningar: 778
Inlagt 2013-05-27 17:49:13