Receptbeskrivning

Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis

Ingredienser för
4 st kycklingfiléer
2 st mozzarella i skivor
4 st stora skivor parmesanost
8 st soltorkade tomater
1 kruka basilika
salt och peppar
8 st parmaskinka
11 medelstora delikatesspotatisar
2 st vitlöksklyftor pressade
torkad oregano
salt
nymalen svartpeppar
2 dl olivolja
1 dl vitt vin (eller saften av en halv citron)
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 st gul lök, grovhackad
1 burk hela plommontomater
0.5 st mild röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 tsk honung
0.5 tsk rödvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar
2 dl matlagningsyoghurt 10 %
1 st gurka skalad riven och urkramad
1 st vitlöksklyftor finhackade efter smak
1 tsk honung
1 tsk vitvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar
1 st stor gurka
4 st tomater
1 st fetaost
0.75 dl olja
1.5 msk vinäger
1 tsk honung
1 tsk torkad oregano
salt och peppar
2 st röda äpplen
2 st gröna päron
2 st bananer
0.5 st lime
0.5 st citron
1 msk flytande honung
3 dl matlagningsyoghurt
0.5 st citron, skal
0.5 st lime, skal
1 msk flytande honung


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt på ugnen på 180 grader.
2. Parmalindad kycklingfiléGör ett snitt i kycklingfilérna. Salta och peppra insidan. Peppra utsidan.
3. Skiva mozzarella.
4. Fyll kycklingfiléerna med mozzarella, soltorkade tomater, parmesan och basilikablad.
5. Lägg skivor av parmaskinkan två och två omlott, rulla in de mozarellafyllda kycklingfiléerna i skinkan.
6.  Lägg de parmalindade kycklingfiléerna i en ugnsform och stek i ca 20-30 min till en temperatur på 65 grader (den stiger ytterligare ett par grader när det kommer ut för att vila och blir då helt klar).
7. Ugnsrostad örtpotatisBlanda alla ingredienser i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter tills all vätska försvunnit.
8. Het tomatsalsaStek lök och vitlök mjuk, utan att den tar färg.
9. Tillsätt chili och låt den steka med en stund.
10. Tillsätt tomater med tomatjuice och koka på låg värme i cirka 40 minuter. Smaka av med honung, vinäger samt salt och peppar.
11. TzatzikiBlanda samman alla ingredienser och smaka av. Låt stå så att smakerna utvecklas.
12. FetaostsalladSkär gurka och tomat. Smula fetaosten med händerna
13. Blanda olja, vinäger, honung, oregano. Salta och peppra!
14. DESSERTEnkel fruktsallad med yoghurtsåsSkala och skiva bananerna.
15. Skär äpple och päron i tärningar (med skal på). Kläm över citrussaften och blanda om allt med honungen.
16. YoghurtsåsBlanda samman matlagningsyoghurt, honung smat zest och saft av citron.
17. Låt stå kallt en stund innan servering.

Visningar: 307
Inlagt 2013-05-28 08:39:43