Receptbeskrivning
			
			
			
			Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							  skinkstek 
2 äpplen
ingefära
2 gula lökar
12 katrinplommon
1 äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning
						
					2 äpplen
ingefära
2 gula lökar
12 katrinplommon
1 äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning
Beskrivning
					
						 Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca 15 minuter. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Blanda juice och vatten. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i grytan. Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen. Smula ner buljongtärningen. Lägg på locket. Sätt ugnen på 200ËšC. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 60 min eller tills skinkans innertemperatur är 70-75ËšC. Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor. Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn.   					
										Visningar: 569
Inlagt 2013-05-28 18:12:52
				 
					 
			
 




 60 min
  60 min