Receptbeskrivning

Chokladkaka med kakaonibs, macadamia och mandel

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Choklad - 1dl kokosolja, 1/2 dl kakao, 3 msk agave.

Smaksätt med 1/4 dl kakaonibs, 1/2 dl hackade macadami & mandel. Dessutom med lite kanel & nejlika.

Smält kokosoljan i vattenbad (eller var lat och smält i micro eller kastrull), blanda i kakao och sukrin. Blanda sedan i resterande ingredienser – spara lite nötter för dekoration. Häll i en liten form med bakplåtspapper, strö på nötter och sätt in i frysen en timme om du har bråttom, annars i kylen över natten.

Vill du ha fina bitar? Ta ut innan det stelnat helt och skåra chokladen.

Ingen agave? Ta honung istället.

Nötter? Blanda i vilka du vill eller ta bort dem och rör i torkad frukt, kokos eller någon annan smaksättning. Smaksätt med till exempel vanilj, mesquite eller liknande om du vill. Kakaosmör fungerar minst lika bra om inte bättre än kokosolja.

Visningar: 147
Inlagt 2013-05-28 21:39:55