Receptbeskrivning
Chokladkaka med kakaonibs, macadamia och mandel
Ingredienser
för
Beskrivning
Choklad - 1dl kokosolja, 1/2 dl kakao, 3 msk agave.
Smaksätt med 1/4 dl kakaonibs, 1/2 dl hackade macadami & mandel. Dessutom med lite kanel & nejlika.
Smält kokosoljan i vattenbad (eller var lat och smält i micro eller kastrull), blanda i kakao och sukrin. Blanda sedan i resterande ingredienser – spara lite nötter för dekoration. Häll i en liten form med bakplåtspapper, strö på nötter och sätt in i frysen en timme om du har bråttom, annars i kylen över natten.
Vill du ha fina bitar? Ta ut innan det stelnat helt och skåra chokladen.
Ingen agave? Ta honung istället.
Nötter? Blanda i vilka du vill eller ta bort dem och rör i torkad frukt, kokos eller någon annan smaksättning. Smaksätt med till exempel vanilj, mesquite eller liknande om du vill. Kakaosmör fungerar minst lika bra om inte bättre än kokosolja.
Smaksätt med 1/4 dl kakaonibs, 1/2 dl hackade macadami & mandel. Dessutom med lite kanel & nejlika.
Smält kokosoljan i vattenbad (eller var lat och smält i micro eller kastrull), blanda i kakao och sukrin. Blanda sedan i resterande ingredienser – spara lite nötter för dekoration. Häll i en liten form med bakplåtspapper, strö på nötter och sätt in i frysen en timme om du har bråttom, annars i kylen över natten.
Vill du ha fina bitar? Ta ut innan det stelnat helt och skåra chokladen.
Ingen agave? Ta honung istället.
Nötter? Blanda i vilka du vill eller ta bort dem och rör i torkad frukt, kokos eller någon annan smaksättning. Smaksätt med till exempel vanilj, mesquite eller liknande om du vill. Kakaosmör fungerar minst lika bra om inte bättre än kokosolja.
Visningar: 300
Inlagt 2013-05-28 19:39:55

