Receptbeskrivning
Chokladkaka grundrecept + förslag till smaksättning
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladkakan
1dl smält kokosolja,
1 dl kakao
2 msk agave
(Havssalt)
Smält kokosoljan i vattenbad (eller var lat och smält i micro eller kastrull), blanda i kakao och agave.
Blanda sedan i resterande valfria ingredienser. Spara lite till dekoration/garnering.
Häll i en liten form med bakplåtspapper, strö på smaksättningsingredienser och sätt in i frysen en timme om du har bråttom, annars i kylen över natten.
Vill du ha fina bitar? Ta ut innan det stelnat helt och skåra chokladen.
Ingen agave? Ta honung istället.
Kakaosmör fungerar minst lika bra om inte bättre än kokosolja.
Strö på lite havssalt ovanpå kakan, om så önskas, innan kakan sätts in i frysen.
Smaksättning:
Goji, nötter, torkad frukt, kokos, mullbär, kakaonibs, vanilj, mesquite, valfria fröer, kanel & nejlika eller vad du än kommer på och tycker är gott.
1dl smält kokosolja,
1 dl kakao
2 msk agave
(Havssalt)
Smält kokosoljan i vattenbad (eller var lat och smält i micro eller kastrull), blanda i kakao och agave.
Blanda sedan i resterande valfria ingredienser. Spara lite till dekoration/garnering.
Häll i en liten form med bakplåtspapper, strö på smaksättningsingredienser och sätt in i frysen en timme om du har bråttom, annars i kylen över natten.
Vill du ha fina bitar? Ta ut innan det stelnat helt och skåra chokladen.
Ingen agave? Ta honung istället.
Kakaosmör fungerar minst lika bra om inte bättre än kokosolja.
Strö på lite havssalt ovanpå kakan, om så önskas, innan kakan sätts in i frysen.
Smaksättning:
Goji, nötter, torkad frukt, kokos, mullbär, kakaonibs, vanilj, mesquite, valfria fröer, kanel & nejlika eller vad du än kommer på och tycker är gott.
Visningar: 181
Inlagt 2013-05-28 19:47:58

