Receptbeskrivning
Potatis- och surkålsgryta
Ingredienser
för
500 g potatis, fast
3 st morötter
0.5 l vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 st röda äpplen
1 burk surkål, (ca 380 g)
1 tsk kummin, hel
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
frukostkorv eller bratwurst
3 st morötter
0.5 l vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 st röda äpplen
1 burk surkål, (ca 380 g)
1 tsk kummin, hel
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
frukostkorv eller bratwurst
Beskrivning
1. Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och klyfta under tiden potatis och morötter. Lägg ner rotsakerna i den kokande buljongen och sjud knappt 10 min. Sila av och spara buljongen.
2. Skölj äpplen och ev surkålen. Klyfta äpplena och värm dem sakta tillsammans med surkål, kummin och 1 dl av potatisbuljongen.
3. Blanda surkålen med potatis och morötter. Tillsätt ytterligare 1 dl av potatisbuljongen. Smaka av med salt och peppar. Servera med nystekt frukostkorv eller bratwurst.
2. Skölj äpplen och ev surkålen. Klyfta äpplena och värm dem sakta tillsammans med surkål, kummin och 1 dl av potatisbuljongen.
3. Blanda surkålen med potatis och morötter. Tillsätt ytterligare 1 dl av potatisbuljongen. Smaka av med salt och peppar. Servera med nystekt frukostkorv eller bratwurst.
Visningar: 321
Inlagt 2013-05-28 20:29:05

