Receptbeskrivning
Purjo- och vitlökssoppa med creme fraiche
Ingredienser
för
25 st vitlöksklyftor, ca 100 g
1 st purjolök, stor, ca 250 g
8 st potatisar, ca 800 g
4 st grönsaksbuljongtärningar
1.5 l vatten
3 msk tomatpuré
0.5 tsk kummin, mald
0.5 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
2 msk gräslök, eller vitlöksskott, hackad
1 st purjolök, stor, ca 250 g
8 st potatisar, ca 800 g
4 st grönsaksbuljongtärningar
1.5 l vatten
3 msk tomatpuré
0.5 tsk kummin, mald
0.5 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
2 msk gräslök, eller vitlöksskott, hackad
Beskrivning
1. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i mindre bitar.
2. Skala potatisen. Skär hälften i skivor och resten i cm-stora tärningar.
3. Koka upp buljongen tillsammans med tomatpuré och kryddor. Tillsätt vitlök, purjolök och skivad potatis. Låt soppan koka under lock tills potatisen mjuknat. Det tar ca 15 minuter. Mixa grönsakerna med lite buljong.
4. Tillsätt den tärnade potatisen. Låt soppan sjuda tills potatistärningarna mjuknat något men fortfarande har lite tuggmotstånd, 10-15 minuter. Blanda ner crème fraiche.
5. Strö hackad gräslök eller vitlöksskott direkt i tallriken.
2. Skala potatisen. Skär hälften i skivor och resten i cm-stora tärningar.
3. Koka upp buljongen tillsammans med tomatpuré och kryddor. Tillsätt vitlök, purjolök och skivad potatis. Låt soppan koka under lock tills potatisen mjuknat. Det tar ca 15 minuter. Mixa grönsakerna med lite buljong.
4. Tillsätt den tärnade potatisen. Låt soppan sjuda tills potatistärningarna mjuknat något men fortfarande har lite tuggmotstånd, 10-15 minuter. Blanda ner crème fraiche.
5. Strö hackad gräslök eller vitlöksskott direkt i tallriken.
Visningar: 327
Inlagt 2013-05-28 20:31:50

