Receptbeskrivning

Het lasagne med röda linser och keso

Ingredienser för
färska lasagneplattor, för fyra portioner
250 g keso, grillad paparika eller naturell
2 dl röda linser
4 st schalottenlökar, hackade
1.5 st torkad piripiri
1 tsk socker
4 dl passerade tomater
2 dl fint tärnade grönsaker, paprika, tomat, rö
2 msk äppelcidervinäger
8.67 msk olivolja
salt och svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
LINSSALSA: 1 Skölj linserna i kallt vatten.
2 Fräs linserna i oljan med hackad lök och vitlök tills löken är genomskinlig.
Smula över piri-piri och strö över socker. Häll i tomaterna och låt puttra tills linserna är mjuka, cirka 20 minuter. GRÖNSAKSSALSAN:
3 Tärna paprika, tomat, röd lök och gurka smått. Värm försiktigt
olja och vinäger i en liten kastrull och vänd ner grönsakstärningarna.
Smaka av med salt och peppar. Håll varmt. LASAGNE:
4 Koka lasagneplattorna mjuka i rikligt med saltat vatten. Häll av
vattnet, dela plattorna så du får 12 bitar.
5 Lägg fyra plattor på ett serveringsfat, täck plattorna med ett lager keso och ett lager linssalsa, lägg på en lasagneplatta, keso, linssalsa och avsluta med
en lasagneplatta. Toppa med varm grönsakssalsa.
6 Lasagnen blir extra god om den får stå 5-10 minuter (utan grönsakssalsa)
i ugnen, 175 grader, innan den serveras. Lägg på grönsakssalsan precis när lasagnen ska serveras.

Visningar: 293
Inlagt 2013-05-28 23:00:52