Receptbeskrivning

Svenstaviksskolans renskavskebab med blåbärsaioli

Ingredienser för
1 msk timjan
1 msk rosmarin
2 st enbär
1 tsk fänkålsfrön
4 st svartpepparkorn
1 st lagerblad
1 st gul lök
1 st äpple
2 fryst renska, lätt tinade, (á 240 g)
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta
1 dl frysta blåbär, tinade
salt + nymald svartpeppar
4 st pitabröd
1 mixsallad, (125 g)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Mal timjan, rosmarin, enbär, fänkålsfrön, svartpeppar och lagerblad i mortel. Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skölj, kärna ur och skiva äpplet tunt.
2. Bryn den lätt upptinade skaven i omgångar i smöret i en stor stekpanna. Tillsätt äpple, lök och kryddor. Häll på vatten och fond och sjud 3–5 min tills det blir lite “simmigt”. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Blåbärsaioli: Blanda ingredienserna till blåbärsaiolin. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
4. Grilla eller rosta pitabröden och servera med renskav, aioli och sallad.

Visningar: 544
Inlagt 2013-05-28 23:06:34