Receptbeskrivning

Morotshönssoppa med jordnötspesto

Ingredienser för
350 g morötter
1 st vitlöksklyftor
1 st ingefära, färsk, i bit
2 tsk olivolja
6 dl hönsbuljong, tärning
0.25 st spansk peppar
2 msk jordnötter, rostade
0.5 st koriander, i kruka
1 st lime, saften
2 tsk jordnötter, hackade och rostade


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och finriv vitlöken och ingefäran.
2. Fräs morötterna, vitlöken och ingefäran i oljan under omrörning ca 3 min. Späd med hälften av buljongen och sjud under lock ca 20 min tills morötterna är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med stavmixer och späd med resten av buljongen till önskad konsistens.
3. Pesto: Kärna ur pepparfrukten. Finfördela pepparfrukten, jordnötterna och koriandern i mixer eller mortel. Blanda i limejuicen. Rör ner peston i soppan.
4. Garnera soppan med jordnötterna.

Visningar: 190
Inlagt 2013-05-28 23:07:46