Receptbeskrivning

Ljummen sallad på primörer med tryffelsmör

Ingredienser för
15 st morötter, beroende på storlek, 12-20 stycke
16 st gröna sparrisar
4 st stora vita sparrisar
16 st färskpotatisar
färsk dill
100 g haricots verts
2 knippe kullök
2 st färska vitlökar
3 msk olivolja
1 st citron
gourmetsalt och svartpeppar
150 g rumstempererat smör
2 st schalottenlökar
4 msk champagnevinäger
2 msk svart tryffelolja
gourmetsalt
svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1 Skala och hacka schalottenlöken fint och lägg i en kastrull. Tillsätt vinägern och koka upp, låt sjuda så att nästan all vinäger försvinner. Låt svalna.2 Vispa smöret mjukt och tillsätt salt, peppar, tryffelolja och lök. Forma till rullar i smörpapper och lägg i frysen. Ta ut och portionera i tid före servering.3 Koka potatisen i saltat vatten med färsk dill.4 Koka upp 1 1/2 liter vatten och tillsätt rikligt med salt. Skala och skär alla grönsaker i lämpliga bitar. Koka dem var för sig och låt dem förbli lite krispiga, plocka upp dem och lägg ner i kallt vatten för att svalna. Låt dem inte ligga för länge, då kan de bli vattniga.5 Pilla bort allt skal på vitlöken och lägg klyftorna i en liten kastrull. Tillsätt 2 msk smör och 1 msk vatten och låt sjuda tills vattnet är borta. Klyftorna ska bli mjuka.6 Sätt ugnen på 180 grader. Låt grönsakerna rinna av och lägg upp på en plåt. Blanda sedan med olivolja och riv över citronskal samt pressa över juicen. Klä plåten med folie och värm så att allt bli ljummet i ugnen, cirka 5 minuter.7 Servera med tempererat tryffelsmör och gärna nybakat bröd.

Visningar: 138
Inlagt 2013-05-28 23:12:34