Receptbeskrivning

Sill i dillsås

Ingredienser för
400 g steksill, 1 förpackning
0.5 st squash, (ca 200 g)
1 st gul lök, hackad
1 dl crème fraiche
1 dl mjölk
0.5 msk maizena majsstärkelse
0.5 dl dill, hackad
kokt potatis, sallad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skölj sillfiléerna hastigt i kallt vatten. Låt dem rinna av och dra bort eventuellt skinn. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj squash och riv den grovt på rivjärn. Fördela squash och lök i en ugnssäker form. Lägg sillen ovanpå. Blanda samman crème fraiche med mjölk, majsstärkelse och dill och fördela över alltsammans i formen.
3. Stek i mitt i ugn ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och sallad. Nyponsoppa med smulat digestivekex blir gott som efterrätt.

Visningar: 392
Inlagt 2013-05-28 23:14:10