Receptbeskrivning
Sill i dillsås
Ingredienser
för
400 g steksill, 1 förpackning
0.5 st squash, (ca 200 g)
1 st gul lök, hackad
1 dl crème fraiche
1 dl mjölk
0.5 msk maizena majsstärkelse
0.5 dl dill, hackad
kokt potatis, sallad
0.5 st squash, (ca 200 g)
1 st gul lök, hackad
1 dl crème fraiche
1 dl mjölk
0.5 msk maizena majsstärkelse
0.5 dl dill, hackad
kokt potatis, sallad
Beskrivning
1. Skölj sillfiléerna hastigt i kallt vatten. Låt dem rinna av och dra bort eventuellt skinn. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj squash och riv den grovt på rivjärn. Fördela squash och lök i en ugnssäker form. Lägg sillen ovanpå. Blanda samman crème fraiche med mjölk, majsstärkelse och dill och fördela över alltsammans i formen.
3. Stek i mitt i ugn ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och sallad. Nyponsoppa med smulat digestivekex blir gott som efterrätt.
2. Skölj squash och riv den grovt på rivjärn. Fördela squash och lök i en ugnssäker form. Lägg sillen ovanpå. Blanda samman crème fraiche med mjölk, majsstärkelse och dill och fördela över alltsammans i formen.
3. Stek i mitt i ugn ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och sallad. Nyponsoppa med smulat digestivekex blir gott som efterrätt.
Visningar: 808
Inlagt 2013-05-28 21:14:10