Receptbeskrivning

Kycklingsallad med nudlar

Ingredienser för
4 st kycklingfiléer, ca 550 g
2 msk japansk soja
2 msk hoisinsås
2 msk sherry, torr
200 g risnudlar
1 dl hoisinsås
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
2 msk citronsaft, pressad
2 st knipplökar, finstrimlade
1 st spansk pepparfrukt, finhackad
0.5 dl färsk koriander, finhackad
1 dl salta jordnötter, finhackade
rucolasallad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär kycklingfiléerna i ca 3-cm stora bitar och lägg dem i en plastpåse. Häll på soja, hoisinsås och sherry och blanda om. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen minst 3 timmar, gärna längre.
2. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
3. Blanda hoisinsås, olja, citronsaft, knipplök, pepparfrukt och koriander. Blanda ner de kokta nudlarna och låt dem stå.
4. Tag upp kycklingköttet ur marinaden. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och woka kycklingbitarna ca 5 min under omrörning. Häll på resten av marinaden lite i taget och låt den snabbt koka in.
5. Servera nudlarna kalla på blad av rucolasallad med kycklingen varm eller kall. Garnera med hackade jordnötter.

Visningar: 105
Inlagt 2013-05-28 23:18:56