Receptbeskrivning
Kycklingsallad med nudlar
Ingredienser
för
4 st kycklingfiléer, ca 550 g
2 msk japansk soja
2 msk hoisinsås
2 msk sherry, torr
200 g risnudlar
1 dl hoisinsås
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
2 msk citronsaft, pressad
2 st knipplökar, finstrimlade
1 st spansk pepparfrukt, finhackad
0.5 dl färsk koriander, finhackad
1 dl salta jordnötter, finhackade
rucolasallad
2 msk japansk soja
2 msk hoisinsås
2 msk sherry, torr
200 g risnudlar
1 dl hoisinsås
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
2 msk citronsaft, pressad
2 st knipplökar, finstrimlade
1 st spansk pepparfrukt, finhackad
0.5 dl färsk koriander, finhackad
1 dl salta jordnötter, finhackade
rucolasallad
Beskrivning
1. Skär kycklingfiléerna i ca 3-cm stora bitar och lägg dem i en plastpåse. Häll på soja, hoisinsås och sherry och blanda om. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen minst 3 timmar, gärna längre.
2. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
3. Blanda hoisinsås, olja, citronsaft, knipplök, pepparfrukt och koriander. Blanda ner de kokta nudlarna och låt dem stå.
4. Tag upp kycklingköttet ur marinaden. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och woka kycklingbitarna ca 5 min under omrörning. Häll på resten av marinaden lite i taget och låt den snabbt koka in.
5. Servera nudlarna kalla på blad av rucolasallad med kycklingen varm eller kall. Garnera med hackade jordnötter.
2. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
3. Blanda hoisinsås, olja, citronsaft, knipplök, pepparfrukt och koriander. Blanda ner de kokta nudlarna och låt dem stå.
4. Tag upp kycklingköttet ur marinaden. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och woka kycklingbitarna ca 5 min under omrörning. Häll på resten av marinaden lite i taget och låt den snabbt koka in.
5. Servera nudlarna kalla på blad av rucolasallad med kycklingen varm eller kall. Garnera med hackade jordnötter.
Visningar: 185
Inlagt 2013-05-28 21:18:56

