Receptbeskrivning

Köttfärssås med rödvin och oliver

Ingredienser för
600 g nötfärs
smör eller olja, att steka i
1 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 st morot, riven
500 g krossade tomater
1.5 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kalvfond
2 msk tomatpuré
svarta oliver
1 tsk salt
1.5 krm vitpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1 Hetta upp smör/ olja i en stekpanna och smula ner nötfärsen. Salta och peppra och bryn nötfärsen under omrörning.
2 Tillsätt hackad lök, riven morot och tomatpuré. Rör om och fräs färsen lite till.
3 Häll på krossade tomater, rödvin och kalvfond. Låt puttra på svag värme i cirka 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
4 Lägg i oliver och strö över färska örter. Servera såsen med valfri nykokt pasta.

Visningar: 126
Inlagt 2013-05-28 23:20:01