Receptbeskrivning

Asiatisk linsgryta (fisksås)

Ingredienser för
225 g gröna linser
2 st purjolökar, bara det vita, ca 75 g
1 knippe koriander, färsk hackad
2 tsk koriander, mald
2 tsk mynta, färsk hackad
2 krm asafoetida, (finns i indiska butiker, kallas
2 msk rödvinsvinäger
2 msk honung, flytande
2 msk thailändsk fisksås, (nuoc mam, thai sauce)
2 msk druvnektar, som kokas ihop till 1 msk
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 krm peppar, nymald


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg linserna i blöt över natten.
2. Häll bort blötläggningsvattnet och skölj linserna noga. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka upp och skumma.
3. Tillsätt purjolök, hackad och mald koriander, mynta, asafoetida, vinäger, honung, fisksås, druvnektar och salt. Låt linserna sjuda under lock tills de är mjuka, ca 20 min.
4. Lägg upp linserna i en skål eller på ett fat. Droppa över olivolja och strö över nymald svartpeppar. Servera linserna varma eller kalla.

Visningar: 370
Inlagt 2013-05-28 21:21:32