Receptbeskrivning
Rotsaksgratäng med linser, potatis rotselleri rödlök. creme fraiche
Ingredienser
för
0.5 dl gröna linser
10 st färskpotatis(ar)
3 st morot
100 g rotselleri
4 st röd lök(ar)
50 g ost
0.5 dl mjölk
1 dl crème fraiche 17%
0.5 msk senap
rosmarin
salt
peppar
10 st färskpotatis(ar)
3 st morot
100 g rotselleri
4 st röd lök(ar)
50 g ost
0.5 dl mjölk
1 dl crème fraiche 17%
0.5 msk senap
rosmarin
salt
peppar
Beskrivning
1. Börja koka linserna enligt paketet. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär upp rotsakerna och koka dem lätt i 5 minuter.
3. Dela löken, som gärna får vara färsk i 4 klyftor.
4. Riv osten och blanda den med crème fraiche och mjölken. Smaksätt med senap, rosmarin, salt och peppar.
5. Häll av vattnet från grönsakerna, lägg i löken och linserna, häll över mjölkblandningen. Blanda väl.
6. Grädda i ugnen tills gratängen fått färg och grönsakerna blivit mjuka ca 25 minuter.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Skala och skär upp rotsakerna och koka dem lätt i 5 minuter.
3. Dela löken, som gärna får vara färsk i 4 klyftor.
4. Riv osten och blanda den med crème fraiche och mjölken. Smaksätt med senap, rosmarin, salt och peppar.
5. Häll av vattnet från grönsakerna, lägg i löken och linserna, häll över mjölkblandningen. Blanda väl.
6. Grädda i ugnen tills gratängen fått färg och grönsakerna blivit mjuka ca 25 minuter.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 720
Inlagt 2013-05-28 21:28:18

